Στέλλα Μπεάκου

Χειρουργός οδοντίατρος, Αισθητική οδοντιατρική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

  Ο τομέας της οδοντιατρικής επιστήμης που διορθώνει το χαμόγελο των ασθενών, βελτιώνοντας το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα και την θέση των δοντιών.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά μιας και η διόρθωση γίνεται και σε ένα ραντεβού. Χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά που αποδίδουν απόλυτη φυσικότητα στο δόντι επεμβαίνοντας σ’ αυτό με τον λιγότερο δυνατό τροχισμό.

Κάνετε κλικ στους πιο κάτω συνδέσμους να δείτε φωτογραφίες.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΟΝΤΙΟΥ

Είναι η τεχνική αποκατάστασης μεγάλου μέρους του δοντιού λόγω τερηδόνας, κατάγματος,, δυσχρωμίας. Σε απονευρωμένα δόντια μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άξονες με υαλονήματα, με άριστα αποτελέσματα ανάλογα την έκταση της βλάβης του δοντιού.
Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται χρήση φωτοπολυμεριζόμενων ρητινών τελευταίας γενιάς με άριστο δεσμό με την οδοντική ουσία.

ΑΡΑΙΟΔΟΝΤΙΕΣ

Αφορά την ύπαρξη μεγάλου διαστήματος ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα δόντια. Μπορεί να προκληθεί από υπερτροφικό χειλικό χαλινό, από συγγενή έλλειψη δοντιού (συνήθως οι πλάγιοι τομείς της άνω γνάθου) ή από ορθοδοντικούς λόγους. Ανάλογα με την περίπτωση θεραπεύεται

  • Με ορθοδοντική θεραπεία
  • Με την μέθοδο bonding
  • Προσθετικά με όψεις πορσελάνης και τέλος
  • Μπορεί να μπουν εμφυτεύματα ή γέφυρες ή στεφάνες.

ΣΤΡΕΒΛΟΦΥΙΕΣ

Οι περιπτώσεις των στραβών δοντιών οι οποίες αποκαθίστανται με ορθοδοντική θεραπεία, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με την τεχνική του bonding ή με την προσθετική αποκατάσταση (στεφάνες, γέφυρες), όπου τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Στις σύνθετες περιπτώσεις ο οδοντίατρος επεμβαίνει με διάφορες τεχνικές σε συνδυασμό (bonding, εμφυτεύματα, γέφυρες, μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες) για αποκατάσταση του χαμόγελου και της λειτουργικότητας του στόματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται και λεύκανση των δοντιών που δεν έχουμε επέμβει.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Η λεύκανση των δοντιών είναι η τεχνική που μας επιτρέπει την διόρθωση του χρώματος των δοντιών χαρίζοντας στους ασθενείς μας ένα λευκότερο χαμόγελο.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι α) η λεύκανση στο ιατρείο με ειδικές συσκευές και β) στο σπίτι όπου ο ασθενής φορά ειδικούς νάρθηκες κατασκευασμένους για την περίπτωση του με το υλικό της λεύκανσης. Συνήθως γίνεται συνδυασμός των δύο προηγούμενων τεχνικών για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

 

 

Design by